Vilka är Delphie?

 

Delphie är ett ungt företag grundat 2016 av tre vänner med olika bakgrund från arbetslivet med ett gemensamt intresse för att utveckla mjukvara baserad på forskning som kan tillämpas på redan existerande konsumentelektronik.

Det finns mycket forskning inom life science technology som görs i dagsläget men endast en liten del når marknaden, och därför vill Delphie förmedla resultatet som kommer från forskningsvärlden vidare till konsumenter. I och med det har Delphie nära samarbete med bland annat Mälardalens Högskola och Forskning & Utveckling i Sörmland.

Vi brinner för att utveckla produkter som kan hjälpa till och förebygga olyckor samt öka tryggheten. Äldrefrågor ligger oss varmt om hjärtat och vi ser ett behov utav förändring inom vårdhanteringen för att klara av att ta hand om den ökande mängden äldre människor i samhället samt erbjuda bättre, tryggare samt enklare alternativ av produkter.

 
0seed.jpg
 

Från frö till en färdig produkt

Statistiken pekar på att antalet äldre snart kommer att bli högre än antalet unga, vilket gör att vi måste hitta lösningar som kan hjälpa att ta hand om våra äldre samtidigt som det kan ge dem möjlighet till ett tryggare och aktivare liv.  Därför var en trygghetsklocka den första produkten som Delphie valde att utveckla.

Produkten började som ett enklare armband med “bluetooth lösning” som efter olika teststudier utvecklades och förfinades för att komma att resultera i en färdig produkt nämligen “Delphies Trygghetsklocka” som vi är mycket stolta över att introducera på marknaden.

 
delfi.jpg

Vart kommer namnet Delphie ifrån?

Namnet Delphie har vi tagit med inspiration från staden Delfi som låg belägen i det antika Grekland. I staden Delfi fanns Apollons tempel där oraklet Pythia var verksam. Det var en institution som bildades under 700-talet f.Kr och var verksam i nästan 1200 år.

Likt oraklet i Delfi ägnar vi oss åt prediktion av olyckor samt sjukdomar, och hoppas hjälpa många människor till ett tryggare liv.

Team Delphie

 

Delphie lägger stor vikt vid att bygga ett bra kompetent team för att kunna fortsätta utveckla fantastiska produkter. Vi har växt med dubbla antalet under 2018 och ser framemot att fortsätta utöka vårt team. Här nedan kan ni se vilka som jobbar bakom företaget.

Grundare av Delphie

 
DSC_7997s.png

Jan Arwald

VD

DSC_0036.jpg

Stefan Hagbard

Styrelseordförande

DSC_7982h.png

Peter Eriksson

Styrelsemedlem

 

Anställda

Våra samarbetspartners.

1LHQZ9cI_400x400.jpg
logga_129x150.png
 
almi_logo_farg-01_rgb.jpg
NackaGrönVänster.png
ericsson_logo.jpg
 
Mälardalens-Högskola.png